Διακοπές…μια ευκαιρία για διακοπή!

Στη διάρκεια του χρόνου τα περισσότερα ζευγάρια έχουν αρκετές υποχρεώσεις και καθήκοντα που δεν τους επιτρέπουν να περνούν πολύ χρόνο μαζί. Σίγουρα οι δυσκολίες που πιθανό να έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της δυσμενούς οικονομικής περιόδου που διανύουμε, το άγχος για την ανατροφή των παιδιών, η ένταση και η πίεση από διαφορετικές κατευθύνσεις δεν διευκολύνουν την καθημερινότητα και τη μεταξύ τους επικοινωνία. Υπάρχουν, λοιπόν, ζευγάρια που δεν μοιράζονται πολλές στιγμές μαζί, πιθανώς ούτε και με τα παιδιά τους λόγω του φορτωμένου προγράμματός τους και της διαφορετικής τους καθημερινότητας. Από την άλλη, υπάρχουν ζευγάρια που όταν περνούν χρόνο μαζί, το μόνο θέμα που έχουν να συζητήσουν- ίσως και το μοναδικό που τους συνδέει – είναι τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν. Αναμφίβολα οι δυσκολίες φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά αλλά χρειάζεται να μοιράζονται κι ευχάριστες και ανέμελες στιγμές.

Οι διακοπές του καλοκαιριού είναι συνήθως μια ευκαιρία για τα ζευγάρια και τις οικογένειες να περνούν χρόνο μαζί. Αποτελούν, επίσης, μια ευκαιρία για μια προσωρινή διαφυγή από τη ρουτίνα, τα καθημερινά προβλήματα και τις αρνητικές σκέψεις. Ακόμα και αν αρκετοί γονείς στερούνται χρόνο με τα παιδιά τους στη διάρκεια του χρόνου, σημαντικό είναι να κανονίζουν να πηγαίνουν διακοπές και μόνοι τους. Επιπλέον, επειδή αρκετά ζευγάρια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε κάπου διακοπές, μπορούν να κανονίσουν να κάνουν ανέξοδα πράγματα μαζί τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία να τα κάνουν στη διάρκεια του χρόνου πχ βόλτες, ταινίες, κ.α.

Γιατί είναι ωφέλιμες οι διακοπές για τα ζευγάρια;

  • Νιώθουν και πράττουν ως σύντροφοι…παύουν για λίγο να είναι γονείς, εργαζόμενοι, «μαραθωνοδρόμοι»!
  • Δημιουργούν καινούριες και ευχάριστες κοινές εμπειρίες που μπορούν να τους φέρουν πιο κοντά και να τους συνδέσουν περισσότερο.
  • Βάζουν ένα στοπ στο άγχος, την πίεση και την ένταση της ρουτίνας και ζουν για λίγο μια διαφορετική καθημερινότητα.
  •  Έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να συζητήσουν για θέματα που σχετίζονται με τη δική τους σχέση.

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να κερδίσει ένα ζευγάρι από μια διακοπή της καθημερινότητας…έστω και αν είναι σύντομη και προσωρινή. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για το δικό σας διάλειμμα;

Social Media

Δείτε επίσης