Πτυχίο Ψυχολογίας

Μεταπτυχιακό (MA, EdM) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Εκπαίδευση στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Εκπαίδευση στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR

Η Νέλλη Φλωρεντίν είναι συμβουλευτική ψυχολόγος- συστημική ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέκτησε την ειδίκευση της στη συμβουλευτική ψυχολογία και συγκεκριμένα στη συμβουλευτική για θέματα ψυχικής υγείας στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα, συνέχισε περαιτέρω την ειδίκευσή της και ολοκλήρωσε τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην οικογενειακή θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, ολοκλήρωσε εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας.

Έκανε πρακτική και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε διάφορα κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης όπου παρείχε ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες και τις οικογένειες τους. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε σε ειδικό υποστηρικτικό μοντέλο και εργάστηκε εθελοντικά σε γραμμή διαχείρισης κρίσεων και πρόληψης αυτοκτονιών.

Στην Ελλάδα, η Νέλλη Φλωρεντίν έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Επιπλέον,  έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας και ειδικής αγωγής σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια ενώ τώρα συνεργάζεται με γνωστό ιδιωτικό κολλέγιο όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στους σπουδαστές.

Τέλος, εργάζεται ιδιωτικά όπου παρέχει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες και οικογένειες καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και γονείς.