Βιογραφικό
Σημείωμα

Η Νέλλη Φλωρεντίν είναι συμβουλευτική ψυχολόγος- συστημική ψυχοθεραπεύτρια και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απέκτησε την  εξειδίκευση της στη συμβουλευτική ψυχολογία στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα, συνέχισε περαιτέρω την ειδίκευσή της και ολοκλήρωσε τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην οικογενειακή θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, ολοκλήρωσε εκπαίδευση στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας.

Έκανε πρακτική άσκηση και εργάστηκε στη Νέα Υόρκη σε διάφορα κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης όπου παρείχε ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες και τις οικογένειες τους. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε σε ειδικό υποστηρικτικό μοντέλο και εργάστηκε εθελοντικά σε γραμμή διαχείρισης κρίσεων και πρόληψης αυτοκτονιών.

Στην Ελλάδα, η Νέλλη Φλωρεντίν έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της ειδικής αγωγής και στη διδασκαλία μαθημάτων και οργάνωση σεμιναρίων ψυχολογίας σε διάφορα εκπαιδευτικά πλαίσια ενώ συνεργάστηκε με γνωστό ιδιωτικό κολλέγιο όπου ήταν υπεύθυνη για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους σπουδαστές και τη διεξαγωγή προγραμμάτων  ευεξίας.

Σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου παρέχει ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες καθώς και ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και γονείς.