Στόχοι για τη νέα χρονιά…μια οικογενειακή υπόθεση!

Καλωσορίζοντας την καινούρια χρονιά, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να αποχαιρετήσουν παλιές συνήθειες, να διορθώσουν πιθανά λάθη αλλά και να θέσουν καινούριους στόχους. Συνήθως αυτοί οι στόχοι αφορούν επαγγελματικά σχέδια, προσωπικές συνήθειες και πιθανώς κάποιες διαπροσωπικές σχέσεις. Οι περισσότεροι βέβαια εύχονται οι οικογένειές τους να είναι ενωμένες και ευτυχισμένες χωρίς όμως να αναγνωρίζουν τη δική τους συμβολή στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αρκετοί μάλλον εστιάζουν στο πώς θα μπορέσουν να πετύχουν προσωπικούς στόχους παραβλέποντας τη σημασία της οικογένειας και των διαπροσωπικών σχέσεων. Ακόμα και αυτή η «τελετουργία» οριοθέτησης νέων στόχων, ενώ θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλη την οικογένεια να συζητήσει, να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα και να δεθεί, έχει καταλήξει να είναι μια ατομική υπόθεση.

Τι στόχους μπορείτε να θέσετε αυτή τη χρονιά που πιθανώς θα ωφελήσουν εσάς και της οικογένειά σας;

  • Αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία για συζήτηση, παιχνίδι, βόλτα, εκδρομή, γεύματα, οικογενειακά «συμβούλια» και οποιαδήποτε άλλη τελετουργία έχει εφεύρει η οικογένειά σας!
  • Δώστε σημασία στις οικογενειακές σχέσεις. Παρέχετε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα για να διατηρήστε αλλά και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειάς σας, όπως πιθανώς κάνετε σε φιλικές ή άλλες διαπροσωπικές σχέσεις.
  • Αναγνωρίστε τη συμβολή της οικογένειας στην προσωπική σας εξέλιξη. Μπορείτε να αξιοποιήσετε όσα  σας έχει να σας προσφέρει η οικογένειά σας και κάθε μέλος χωριστά…γνώσεις, εμπειρία, εποικοδομητική ανατροφοδότηση, υποστήριξη, ασφάλεια.
  • Συμβάλλετε στην επίτευξη των στόχων των άλλων οικογενειακών μελών. Μπορείτε κι εσείς με τη σειρά σας να προσφέρετε ουσιαστικά όχι μόνο με την υλική και οικονομική αλλά κυρίως με τη συναισθηματική σας υποστήριξη, την ενθάρρυνση, την καθοδήγηση, την αναγνώριση, την αγάπη…
  • Χαρείτε τα επιτεύγματα της οικογένειάς σας. Αν συνειδητοποιήσετε τη δική σας συμμετοχή στην οικογενειακή ευτυχία αλλά και στην εξέλιξη κάθε μέλους, κάθε επίτευγμα δικό σας ή κάποιου άλλου μέλους θα σας προσφέρει ένα αίσθημα χαράς, ικανοποίησης και επιτυχίας!

Εσείς πώς θα συμβάλλετε στην ευτυχία της οικογένειάς σας αυτή τη χρονιά;

Social Media

Δείτε επίσης